Oncologie

De diagnose kanker hakt er behoorlijk in. De behandeling die volgt, kan bovendien erg zwaar zijn. Je kunt hier zowel fysieke als mentale klachten van ervaren.

Je kunt voor, tijdens en na de behandeling bij ons terecht. We begeleiden je door deze zware periode. Dit doen we door advies te geven, een behandelplan op te stellen op basis van jouw behoeften, maar ook door het bieden van een luisterend oor. 

Waarom oncologie fysiotherapie?

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat het oefenen en trainen gedurende het oncologisch traject positieve effecten heeft op het lichaam. Onze oncologiefysiotherapeut heeft bovendien een aanvullende opleiding gevolgd op het gebied van oncologie. Daardoor weet de therapeut veel van de verschillende kankersoorten en behandelmethoden. Onze oncologiefysiotherapeut heeft jou dus daadwerkelijk iets te bieden.

Multidisciplinair Oncoteam

Naast oncologiefysiotherapie, hebben we bij Wolbert Fysio ook een samenwerking opgezet. Deze samenwerking bestaat tussen therapeuten uit verschillende vakgebieden binnen Wolbert Fysio, waaronder oncologische fysiotherapie, oedeemtherapie en vitaal training. Daarnaast werken we ook samen met Ergotherapie van Dam, Ergotherapie Met Elkaar en diëtistenpraktijk Suzanne Bekkers.

Hoe dat werkt? Wanneer je bij ons komt voor een behandeling doe jij één keer jouw verhaal. Je krijgt bij ons namelijk een casemanager toegewezen. De casemanager bepaalt samen met jou welke behandelingen voor jou geschikt zijn. Vervolgens houdt de casemanager in de gaten of de behandeldoelen die jullie gemaakt hebben worden behaald. De casemanager houdt ook contact met alle betrokkenen bij je behandeling.