ViaSana

Wolbert Fysio heeft samen met Kliniek ViaSana een gezamenlijk spreekuur: het anderhalvelijnszorg spreekuur. Veel patiënten kunnen goed behandeld worden door de fysiotherapeut. Maar soms is extra advies nodig. Bijvoorbeeld omdat de patiënt pijn of beperkingen houdt.

Physician Assistant  

De Physician Assistant (PA) van ViaSana is speciaal opgeleid om taken van medisch specialisten over te nemen. De PA geeft medische adviezen, stelt diagnoses, maakt behandelplannen en voert kleine operaties uit. Indien nodig overlegt hij met een medisch specialist. De PA van ViaSana kijkt mee met de fysiotherapeut waardoor de patiënt sneller en gerichter advies krijgt.  

Advies  

Vaak zal het advies een nieuwe conservatieve behandeling zijn. Indien toch verwijzing naar een gespecialiseerde kliniek of ziekenhuis nodig is, gaat de patiënt met dit advies naar de huisarts. De huisarts beoordeelt dit advies en maakt samen met de patiënt een keuze voor de vervolgzorg en zorginstelling.  

Evaluatie van het spreekuur  

Samen met alle deelnemende fysiotherapie praktijken evalueert ViaSana het spreekuur. We onderzoeken of het anderhalvelijnszorg spreekuur leidt tot een betere selectie van patiënten voor verwijzing naar de tweede lijn (een ziekenhuis of een kliniek) en behoud in eerste lijn (zoals, een fysiotherapie praktijk). Daarnaast onderzoeken we voor welke patiënten het anderhalvelijnszorg spreekuur geschikt is. Lees hier meer over dit wetenschappelijk onderzoek.   

Informatie voor huisartsen  

Dit spreekuur is geschikt voor patiënten met klachten aan de onderste extremiteit en/of het schoudergewricht. Het spreekuur vindt maandelijks plaats bij fysiotherapie praktijken in regio Nijmegen – Uden – Venray. Klik hier voor de lijst van deelnemende praktijken. Huisartsen kunnen ook zelf patiënten insturen voor dit spreekuur bij één van de praktijken. Meer informatie over o.a. richtlijnen, inclusie criteria, vergoedingen en wachttijden kunt u opvragen via info@viasana.nl.   

Over ViaSana  

Kliniek ViaSana levert verzekerde zorg en is volledig gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van bewegings- en pijnklachten. De specialisten van ViaSana behandelen patiënten bij aandoeningen aan de knie, heup, rug- en wervelkolom, schouder en arm, voet en enkel. Denk hierbij aan de plaatsing van een knieprothese, heupprothese, voorste kruisbandoperatie, beenstand correctie, hechten van de schouderpees, schouderprothese.

Kosten

Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? Neem dan contact op met de praktijk. Daar kun je navraag doen over de kosten. 

Vergoeding

Wij hebben contracten bij (bijna) alle zorgverzekeraars. Heb je vragen over de vergoeding van fysiotherapie? Hierover vind je meer informatie bij jouw zorgverzekeraar. 

Afspraak maken

Kom gerust eens langs voor een intake. Samen kijken we wat we voor je kunnen doen. Wil je eerst meer informatie? Bel ons of stel je vraag via mail of WhatsApp.