VITAAL betekent fit en in balans. Alles moet kloppen. Van voeding en beweging tot uithoudingsvermogen, gewicht en persoonlijke drijfveren. Helemaal afgestemd op jouw lichaam en levensstijl.

Herstel voortzetten

Stel, je heb een aanhoudende blessure, kwetsuur of aandoening, of deze blessure is net hersteld. Dan zou het zomaar kunnen dat je niet meer terug wilt naar die periode van pijn waarin je beperkt werd/wordt in je doen en laten. Wolbert Fysio biedt je de mogelijkheid om je herstel een vervolg te geven. Zelf ken je je eigen lichaam, valkuilen en grenzen natuurlijk het beste. Maar vergeet niet: onze personal trainers en fysiotherapeuten inmiddels ook!

Oefentherapie is een bewezen effectieve behandeling voor verschillende (chronische) pijnklachten. Wat sterk naar voren komt in huidige onderzoeken is dat er veel bewijs is voor een verandering van levensstijl. Denk aan (negatieve) leefstijlfactoren als: Roken, alcohol bewegen, voeding en slaap.  Door simpele leefstijlveranderingen door te voeren in ons algemeen dagelijks leven kan ons brein zich aanpassen. Hierdoor kunnen hersencellen beter reageren op ziekte of letsel. Door het toepassen van actieve strategieën zullen de pijnklachten en overige gezondheidsproblemen verminderen.

 Leefstijlcoaching

Voeding, beweging en ontspanning zijn drie belangrijke pijlers die in balans moeten zijn om ‘lekker in je vel’ te zitten. In onze huidige 24-uurs economie is het niet gemakkelijk om die balans te vinden of te behouden. Daarnaast is er een overkill aan voedingsmiddelen, die bovendien overal te verkrijgen zijn. Het is moeilijk om een keus te maken en vaak weet je niet eens wat er precies in de producten zit die je kiest.

Als je die balans kwijt bent, is een leefstijlcoach iets voor jou. Als coach willen wij je motiveren, stimuleren, inspireren en enthousiasmeren om een gezonde(re) leefstijl te creëren. Samen met jou gaan we op zoek naar veranderingen in je leefstijl die bij jou als persoon passen. Op die manier worden het blijvende veranderingen die je de rest van je leven vol kan houden.

Leefstijlcoaching is op verschillende manieren mogelijk. Een één op één traject waarin we altijd samen gesprekken voeren is de meest gangbare vorm. Daarnaast zijn er groepstrajecten mogelijk waarin individuele gesprekken worden afgewisseld met workshops in een groep. Voor CZ-verzekerden in de doelgroepen hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes mellitus is er zelfs een vergoed groepstraject mogelijk.

Wilt u weten of leefstijlcoaching u kan helpen?

Neem dan contact met ons op:
Bel 06-38534733 of mail naar  Noortje@clubpt.nl

Noortje Vriens

Leefstijlcoach

Vitaal training

Doelstellingen

  • Ondersteuning bieden in het behalen van persoonlijke doelen.
  • Inzicht vergroten in verschillende onderwerpen om de zelfredzaamheid met betrekking tot eigen gezondheidssituatie te vergroten en de kans op recidief van klachten te verkleinen.

Begin en eind

  • indien de doelstellingen behaald zijn, en/of u voldoende zelfredzaam bent om zelfstandig verder te trainen, zal het traject in overleg worden afgesloten.

Actieve strategieën

  • Stel korte- en lange termijn doelen
  • probeer jezelf iedere training te verbeteren
  • zoek je grenzen op, maar ga er niet overheen

Kosten

U kunt ten alle tijden navraag doen naar de kosten voor vitaal training. Neem dan telefonisch contact op met de praktijk waarbij we u te woord zullen staan.

Duur

De intake zal een 1 op 1 moment zijn met de personal training. Hierin krijgt u meetmomenten en informatie over hoe dit traject zal gaan verlopen.

Vragen

Het team van Wolbert Fysio staat voor u klaar
Maak een afspraak