VITAAL betekent fit en in balans. Alles moet kloppen. Van voeding en beweging tot uithoudingsvermogen, gewicht en persoonlijke drijfveren. Helemaal afgestemd op jouw lichaam en levensstijl.

Herstel voortzetten

Stel, je heb een aanhoudende blessure, kwetsuur of aandoening, of deze blessure is net hersteld. Dan zou het zomaar kunnen dat je niet meer terug wilt naar die periode van pijn waarin je beperkt werd/wordt in je doen en laten. Wolbert Fysio biedt je de mogelijkheid om je herstel een vervolg te geven. Zelf ken je je eigen lichaam, valkuilen en grenzen natuurlijk het beste. Maar vergeet niet: onze personal trainers en fysiotherapeuten inmiddels ook!

Oefentherapie is een bewezen effectieve behandeling voor verschillende (chronische) pijnklachten. Wat sterk naar voren komt in huidige onderzoeken is dat er veel bewijs is voor een verandering van levensstijl. Denk aan (negatieve) leefstijlfactoren als: Roken, alcohol bewegen, voeding en slaap.  Door simpele leefstijlveranderingen door te voeren in ons algemeen dagelijks leven kan ons brein zich aanpassen. Hierdoor kunnen hersencellen beter reageren op ziekte of letsel. Door het toepassen van actieve strategieën zullen de pijnklachten en overige gezondheidsproblemen verminderen.

 Leefstijlcoaching

Een gezonde leefstijl, we zien het tegenwoordig overal opkomen. Maar wat is dat nu precies? Een gezonde leefstijl heeft niet alleen te maken met goed eten en voldoende beweging, maar ook met ontspanning, slaap en zelfvertrouwen. Een goede balans daarin is het allerbelangrijkste!

Naast de Vitaal trainingen bij Wolbert Fysio, kunt u ook begeleiding krijgen van de leefstijlcoach. Zij kan u helpen bij al uw vragen op het gebied van leefstijl, zoals waar moet ik opletten als ik boodschappen ga doen of hoe kan ik een beter slaappatroon ontwikkelen? Maar ook, hoe zorg ik dat de balans tussen inspanning en ontspanning goed is en hoe maak ik op feestjes de juist keuzes? Het lijken vanzelfsprekende onderwerpen, waarbij vaak een bepaald patroon of gewoonte ontwikkeld is. Een ‘stok achter de deur’is dan wat u nodig heeft om deze patronen te doorbreken en om de gezondere keuzes tot een nieuwe gewoonte te maken.

Tijdens de individuele coachgesprekken wordt er naar uw persoonlijke omstandigheden gekeken. Het ritme van iemand met een jong gezin en een full-time baan is nou eenmaal heel anders dan iemand die met pensioen is, en veel hobby’s heeft en die persoon kan je dan weer niet vergelijken met iemand die laatst lichamelijk is afgekeurd voor het werk en weer opzoek moet naar een nieuwe balans in zijn of haar leven. Zo wordt er gezorgd dat de veranderingen passen bij uw huidige leefpatroon en op de manier blijvende veranderingen worden die uw leefstijl gezond(er) maken.

De leefstijlcoach kunt u betrekken bij uw vitaal programma waarbij u twee keer per week komt trainen in groepsverband, of één keer individueel en één keer in groepsverband. Maar u kunt ook alleen kiezen voor leefstijlcoaching, waarbij uw vragen op gebied van leefstijl mogelijk beantwoord kunnen worden.

Enkele voorbeelden waarbij een leefstijlcoach u zou kunnen helpen:

 • Gewicht verliezen of aankomen
 • Balans tussen werk en privé
 • Omgang met stress
 • Ontwikkeling van slaappatronen
 • Belasting en belastbaarheid op elkaar afstemmen

Als je die balans kwijt bent, is een leefstijlcoach iets voor jou. Als coach willen wij je motiveren, stimuleren, inspireren en enthousiasmeren om een gezonde(re) leefstijl te creëren. Samen met jou gaan we op zoek naar veranderingen in je leefstijl die bij jou als persoon passen. Op die manier worden het blijvende veranderingen die je de rest van je leven vol kan houden.

Wilt u weten of leefstijlcoaching u kan helpen?

Neem dan contact met ons op:
Bel 0413-264879 of mail naar  Vitaal@wolbert-fysio.nl

Anne van Melis

Bewegingsagoog/Vitaal trainer

Imke Arts

Imke Arts

Leefstijlcoach

Vitaal training

Doelstellingen

 • Ondersteuning bieden in het behalen van persoonlijke doelen.
 • Inzicht vergroten in verschillende onderwerpen om de zelfredzaamheid met betrekking tot eigen gezondheidssituatie te vergroten en de kans op recidief van klachten te verkleinen.

Begin en eind

 • indien de doelstellingen behaald zijn, en/of u voldoende zelfredzaam bent om zelfstandig verder te trainen, zal het traject in overleg worden afgesloten.

Actieve strategieën

 • Stel korte- en lange termijn doelen
 • probeer jezelf iedere training te verbeteren
 • zoek je grenzen op, maar ga er niet overheen

Kosten

U kunt ten alle tijden navraag doen naar de kosten voor vitaal training. Neem dan telefonisch contact op met de praktijk waarbij we u te woord zullen staan.

Duur

De intake zal een 1 op 1 moment zijn met de personal training. Hierin krijgt u meetmomenten en informatie over hoe dit traject zal gaan verlopen.

Vragen

Het team van Wolbert Fysio staat voor u klaar
Maak een afspraak