Expertise Oncoteam

De behandeling bij kanker kan een enorm zwaar traject zijn. Vaak gaat het samen met verschillende klachten die niet altijd te behandelen zijn door één behandelaar.

Daarom hebben wij bij Wolbert Fysio een multidisciplinair team opgezet. Je kunt hier terecht voor meerdere hulpvragen bij specialisten uit verschillende expertisegebieden. Deze expertisegebieden bestaan onder andere uit oncologiefysiotherapie, oedeemtherapie en vitaal training. Daarnaast werken we ook samen met Ergotherapie van Dam, Ergotherapie Met Elkaar en Diëtistenpraktijk Suzanne Bekkers.

Dit betekend niet dat je ook bij ons weer meerder keren jouw verhaal moet doen. Wij werken met één contactpersoon. Dit is de casemanager. Bij hem of haar doe jij jouw verhaal. De casemanager bepaalt samen met jou welke behandelingen voor jou geschikt zijn. Vervolgens houdt de casemanager in de gaten hoe de behandelingen lopen.

Hoe gaat zo'n behandeling eraan toe?

De intake duurt altijd 50 minuten. In deze 50 minuten gaan we in op jouw wensen en klachten. Dit doen we door middel van een gesprek en een lichamelijk onderzoek. Vervolgens stelt de fysiotherapeut in samenwerking met jou een behandelplan op. Door onze goede samenwerking binnen het Oncoteam kan deze behandeling uit meerdere disciplines bestaan.

Hoe zit het met de kosten?

Deze zorg valt onder de eerstelijnszorg. Dit is zorg waar je zelf, zonder verwijzing, naartoe kunt gaan. Het voordeel hiervan is dat de zorg een stuk goedkoper en toegankelijker is dan tweedelijnszorg. Tegelijkertijd bieden wij wel de specialistische zorg van een heel team aan medewerkers binnen verschillende vakgebieden.

Hoe zit dat met de verzekering?

Je kunt via elke zorgverzekeraar bij ons terecht. Vragen over de verzekering kun je het beste stellen aan jouw zorgverzekeraar. Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie, dan kun je altijd even bellen naar de praktijk. Daar kun je alle informatie krijgen over de kosten van een behandeling.