Flywheel

Een flywheel is geen behandelmethode, maar een mechanisme dat op fitnessapparaten zit. Door middel van dit mechanisme kun je altijd op je eigen maximale niveau trainen. Het is erg geschikt voor actieve revalidatie.

Hoe werkt dat?

De flywheel geeft evenveel weerstand als de energie die jij erin stopt. Dit komt door de band die om de flywheel zit. Zodra hieraan getrokken wordt, gaat de flywheel draaien. De band die uitgetrokken wordt, rolt automatisch weer op. Dit gebeurt met net zoveel kracht als dat eraan getrokken wordt.

Altijd trainen op je hoogste niveau

Door dit principe ben je in staat om gericht en op je allerhoogste niveau te trainen. Wanneer je lichaam een pijnsignaal afgeeft, stop je automatisch minder energie in de volgende beweging. De flywheel geeft daardoor ook minder weerstand. Om die reden is dit een natuurlijke en veilige trainingsmethode. 

Kosten

Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? Neem dan contact op met de praktijk. Daar kun je navraag doen over de kosten. 

Vergoeding

Wij hebben contracten bij (bijna) alle zorgverzekeraars. Heb je vragen over de vergoeding van fysiotherapie? Hierover vind je meer informatie bij jouw zorgverzekeraar.

Afspraak maken

Kom gerust eens langs voor een intake. Samen kijken we wat we voor je kunnen doen.Wil je eerst meer informatie? Bel ons of stel je vraag via mail of WhatsApp.