Manuele therapie

Iedereen heeft wel eens last van zijn of haar gewrichten. Dat is heel normaal. Wanneer de klachten oncomfortabel worden, is het begrijpelijk dat je hier vragen over hebt. Daar kunnen wij bij helpen!

Wij focussen ons niet op de klacht, maar op jou als mens. Wij weten namelijk dat klachten door veel verschillende dingen veroorzaakt kunnen worden. Deze oorzaken kunnen zowel mentaal als fysiek zijn. Ook kunnen klachten in een bepaald gewricht worden veroorzaakt door een ander gewricht. Het. is namelijk allemaal met elkaar verbonden.

Een manueel therapeut heeft dit soort klachten tot zijn of haar expertisegebied gemaakt. Hij of zij kan goed achterhalen waar de klacht vandaan komt. 

Manuele therapie is dus niet zozeer een behandelmethode. Het is een specialisatie binnen fysiotherapie. De manuele therapeut richt zich vooral op de wervelkolom en de gewrichten daar omheen. Denk aan de schouders, nek en heupen. Daarbij richt de manueel therapeut zich op het losmaken van stijve of vastzittende gewrichten. 

Kosten

Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? Neem dan contact op met de praktijk. Daar kun je navraag doen over de kosten. 

Vergoeding

Wij hebben contracten bij (bijna) alle zorgverzekeraars. Heb je vragen over de vergoeding van fysiotherapie? Hierover vind je meer informatie bij jouw zorgverzekeraar.

Afspraak maken

Kom gerust eens langs voor een intake. Samen kijken we wat we voor je kunnen doen.Wil je eerst meer informatie? Bel ons of stel je vraag via mail of WhatsApp.