Glutenvrije groentemuffins

Op zoek naar een hartige, gezonde snack boordevol groente én helemaal glutenvrij? Deze groentemuffins zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook perfect als voedzaam tussendoortje of lunch!

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 95 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • Een halve courgette
  • Een halve wortel
  • 25 gram (room)boter
  • 30 ml amandelmelk, ongezoet
  • 40 gram geraspte kaas 30+ 
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Zet 6 muffinvormpjes klaar
  • Verwarm de oven op 185 graden
  • Rasp de courgette en wortel fijn
  • Smelt de boter en doe deze in een kom, samen met het ei en de melk en klop los met een garde
  • Voeg het meel, de bakpoeder en een snuf zout en peper toe en meng het geheel tot een glad beslag
  • Voeg de courgette en wortel toe. Doe ook de Italiaanse kruiden in de kom en roer door elkaar
  • Als laatste voeg je de kaas toe. Meng het geheel door elkaar heen
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak in 25 minuten gaar

2 muffins bevatten 205 kcal, 25 gram koolhydraten, 9,5 gram eiwit en 11 gram vet

 

Smakelijk eten!