Volg ons via

Sportfysiotherapie voor kinderen 4-18 jaar

Meer sportblessures bij kinderen 

 
Steeds meer jonge kinderen raken geblesseerd bij het sporten. Uit een enquête van adviesbureau Veiligheid.nl blijkt dat het aantal blessures bij sporters van 9 tot en met 12 jaar is gestegen tot ruim 230.000 in 2011. Vijf jaar eerder waren er in die leeftijdsgroep rond de 130.000 blessures.

 

De meeste kinderen raken geblesseerd bij het voetballen (34 procent). Ook bij gymlessen liepen veel kinderen een blessure op (21 procent).

 

Ziekenhuis

 

Bijna tachtig kinderen belanden dagelijks met een blessure op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, een kwart meer dan tien jaar geleden.

 

Volgens VeiligheidNL lopen steeds meer kinderen een blessure op bij het sporten doordat ze minder gewend zijn om te bewegen. Het aantal kinderen dat ten minste een uur per dag beweegt en daarmee aan de bewegingsnorm voldoet, is tussen 2006 en 2011 gehalveerd.

 

De motorische vaardigheden van kinderen worden door het gebrek aan beweging steeds slechter, waardoor er een grote kans is op ernstig letsel, stelt het adviesbureau.

  

Om die reden richten wij ons in de praktijk op deze specifieke doelgroep van 4-18 jarige sportende en bewegende kinderen. Expertise en ervaring zijn meer dan gemiddeld nodig om een jong sportend kind zo specifiek mogelijk te begeleiden in zijn of haar revalidatieproces. Wacht niet te lang met het inschakelen van een daarvoor opgeleide sportfysiotherapeut en start spoedig de therapie ter voorkoming van beperkingen in groei en ontwikkeling van het kind.

 

Wanneer kunt u terecht?

 

Het sportblessure spreekuur voor kinderen is elke dinsdag zonder afspraak te bezoeken tussen 17.00 uur én 18.00 uur bij Wolbert Fysio (Vijverlaan 3, 5404 KH Uden). Het spreekuur wordt gedaan door Jef Huijbers, fysiotherapeut. Jef heeft zich aan de SOMT University gespecialiseerd in orthopedische aandoeningen en sportblessures bij kinderen van 4-18 jaar.

 

Snel een vakkundig advies

 

Wolbert Fysio biedt een rustige, aangename omgeving waar verschillende sportmedische professionals nauw samenwerken. Denk onder andere aan Master opgeleide sportfysiotherapeuten, sportartsen, sportorthopeden. Ook zijn allerhande faciliteiten voor beeldvormende diagnostiek (o.a.  echo) voor handen, mocht dit nodig blijken. Hierdoor kan de diagnose snel en accuraat worden gesteld en krijg je tijdens het spreekuur ook direct een duidelijk behandeladvies mee. Dit spreekuur is gratis.