Amputaties

Amputatie is het chirurgisch verwijderen van een lichaamsdeel, meestal een ledemaat zoals een arm, been, hand of voet, vanwege letsel, ziekte of aangeboren afwijkingen. Fysiotherapie na een amputatie speelt een cruciale rol in het herstelproces en de revalidatie van patiënten.

Het uiteindelijke doel van fysiotherapie na een amputatie is om de patiënt te helpen zo zelfstandig en functioneel mogelijk te functioneren met een prothese, de mobiliteit te verbeteren en de kwaliteit van leven te vergroten. De revalidatie kan langdurig zijn en moet vaak worden afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt, afhankelijk van factoren zoals de locatie van de amputatie, de algehele gezondheid en andere medische overwegingen.

Kosten

Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? Neem dan contact op met de praktijk. Daar kun je navraag doen over de kosten. 

Vergoeding

Wij hebben contracten bij (bijna) alle zorgverzekeraars. Heb je vragen over de vergoeding van fysiotherapie? Hierover vind je meer informatie bij jouw zorgverzekeraar. 

Afspraak maken

Kom gerust eens langs voor een intake. Samen kijken we wat we voor je kunnen doen. Wil je eerst meer informatie? Bel ons of stel je vraag via mail of WhatsApp.