Dry needling

Dry needling doet je misschien denken aan acupunctuur. Toch is het iets anders. Acupunctuur richt zich op de lichaamsenergie en bij behandeling worden meerdere naalden in oppervlakkige delen van het lichaam geprikt. Deze naalden blijven een tijdje zitten.

Dry needling richt zich specifiek op de ‘knopen’, oftewel triggerpoints. Bij een behandeling wordt de naald in het triggerpoint gestoken. Het prikken duurt kort en de naald is droog. Dit betekent dat er geen medicatie op de naald zit. 

De fysiotherapeut zal bij pijnklachten niet zomaar een naald in de ‘knoop’ steken. Eerst zal er zorgvuldig worden gekeken naar wat de oorzaak van de klachten is. Op basis daarvan zal worden besloten welke behandeltechnieken worden ingezet om jouw kwaliteit van leven te verhogen. 

Kosten

Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? Neem dan contact op met de praktijk. Daar kun je navraag doen over de kosten.

Vergoeding

Wij hebben contracten bij (bijna) alle zorgverzekeraars. Heb je vragen over de vergoeding van fysiotherapie? Hierover vind je meer informatie bij jouw zorgverzekeraar. 

Afspraak maken

Kom gerust eens langs voor een intake. Samen kijken we wat we voor je kunnen doen.Wil je eerst meer informatie? Bel ons of stel je vraag via mail of WhatsApp.