Pijneducatie

Pijneducatie in de fysiotherapie richt zich op het begrijpen en verklaren van pijn aan patiënten. Het doel is om mensen bewust te maken van de complexiteit van pijn, hoe het werkt en hoe het ervaren wordt. Dit kan helpen om angst en bezorgdheid over pijn te verminderen en de manier waarop mensen erop reageren te veranderen. 

Deze educatieve benadering kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. Het kan ondersteund worden door visuele hulpmiddelen, zoals afbeeldingen, diagrammen of zelfs multimedia-presentaties om de concepten duidelijker te maken. Het doel is om patiënten te helpen een beter begrip van hun pijn te krijgen, zodat ze meer controle over hun eigen herstel kunnen krijgen en beter in staat zijn om deel te nemen aan hun behandeling.

Kosten

Ben je niet verzekerd voor fysiotherapie? Neem dan contact op met de praktijk. Daar kun je navraag doen over de kosten. 

Vergoeding

Wij hebben contracten bij (bijna) alle zorgverzekeraars. Heb je vragen over de vergoeding van fysiotherapie? Hierover vind je meer informatie bij jouw zorgverzekeraar. 

Afspraak maken

Kom gerust eens langs voor een intake. Samen kijken we wat we voor je kunnen doen. Wil je eerst meer informatie? Bel ons of stel je vraag via mail of WhatsApp.