Ergotherapie

Als praktijk werken wij samen met Ergotherapie Met Elkaar en Ergotherapie van Dam. Wanneer je uit balans bent en moeite hebt met het uitvoeren van alledaagse handelingen, is het goed om te weten dat je terecht kunt bij een ergotherapeut. Als ergotherapeut kijken we dan ook vooral naar wat wél kan. Onze ergotherapeuten kunnen je met advies en training mogelijk helpen om het handelen in het dagelijks leven (weer) mogelijk te maken. Het doel is dan om jouw zelfstandigheid en zelfredzaamheid te laten behouden, zodat je weer grip krijgt op je dagelijkse bezigheden.

Voor wie is ergotherapie?

Ergotherapie kan worden ingezet bij iedereen die belemmerd wordt in het uitvoeren van zijn dagelijkse activiteiten. Hierbij kan je denken aan klachten ten gevolge van: (onverklaarbare) pijn, Parkinson, COPD/longaandoeningen, vermoeidheid, oncologie, burn-out, lichte psychische klachten, COVID, prikkelverwerking problematiek, cognitieve revalidatie, reuma, ouderdom, beroerte of ongeval. 

Wat kan een ergotherapeut voor mij betekenen?

De ergotherapeut zoekt samen met jou naar praktische oplossingen, zodat deze dagelijkse handelingen weer mogelijk zijn. Ook kan de ergotherapeut je adviseren over het gebruik van hulpmiddelen en ondersteuning bieden bij de aanvraagprocedure van deze hulpmiddelen.

Verwijzing en vergoeding

Zorgverzekering

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige verzekeraars vergoeden meer uren in de aanvullende verzekering. De polis van je zorgverzekering geeft daarover meer informatie.

Geen verwijzing nodig

Je kunt altijd een afspraak maken. Daarvoor heb je geen verwijzing nodig van je huisarts of een specialist.

Mantelzorg

Een enkele zorgverzekeraar vergoedt extra uren ergotherapie voor het adviseren of trainen van mantelzorgers. Neem contact op als je hier meer informatie over wilt.