Leefstijlcoaching

In totaal komen maar komen liefst 5 miljoen Nederlanders in aanmerking voor leefstijlcoaching. Dit kan te maken hebben overgewicht (BMI boven de 25), moeilijk omgaan met stress, verhoogde waardes als; bloeddruk, cholesterol, stress etc.

Leefstijlcoaching kan zorgen voor veranderingen op het gebied van voeding, bewegen, slaap, stoppen met roken en ontspanning. De naam ‘coaching’ is niet voor niets: je gaat zélf je leefstijl veranderen, en de coach helpt je om dat op een manier te doen die op jou is aangepast. Niets moet, het gaat erom dat je zelf de mogelijkheden en de motivatie vindt om een beter leven te gaan leiden. De leefstijlcoach focust op wat jij nodig hebt om gezonde, slimme en goede keuzes te maken in het dagelijks leven; keuzes die bij jou passen en dus vol te houden zijn. 

De leefstijlcoaching gaat samen met jou bespreken waar de winst in te behalen is. Dit zou voor iemand al kunnen zijn: het probleem bloot leggen. Als iemand niet weet waar de winst te behalen is, dan is het ook moeilijk om daar een gepaste interventie op lost te laten. De manier van hoe je een interventie of oplossing gaat implementeren in iemands leven voor gedragsverandering is geen kort durend proces, dit heeft tijd nodig. De leefstijlcoach kan je in dat traject gaan begeleiden. 

Tijdens de individuele coachgesprekken wordt er naar uw persoonlijke omstandigheden gekeken. Het ritme van iemand met een jong gezin en een full-time baan is nu eenmaal heel anders dan iemand die met pensioen is en veel hobby’s heeft. Tijdens de coachgesprekken wordt er gezorgd dat de veranderingen passen bij jou leefpatroon.

Aanvullende informatie

Duur

30 minuten per consult

Kosten

U kunt altijd contact opnemen met Wolbert Fysio om een vrijblijvende afspraak in te plannen voor het doorspreken van een traject leefstijlcoaching en voor alle prijzen

Vragen

Het team van Wolbert Fysio en Vitaal training staat voor u klaar
Maak een afspraak

Enkele voorbeelden waarbij een leefstijlcoach u zou kunnen helpen: 

  • Gewicht verliezen of aankomen
  • Balans tussen werk en privé
  • Omgang met stress
  • ontwikkeling van slaappatronen
  • belasting en belastbaarheid op elkaar afstemmen

 

Wilt uw weten of leefstijlcoaching u kan helpen? Neem dan contact met ons op:

Bel 0413-264879 of mail naar Vitaal@wolbert-fysio.nl

Imke Arts

Leefstijlcoach / Vitaal trainer