HERSTEL staat voor blessurevrij en pijnvrij. Je bent in staat je dagelijkse leven weer op te pakken, om te functioneren zonder klachten. Werken, bewegen en sporten op je oude niveau.

Behandeling knie

Wist je dat onze fysiotherapeuten jaarlijks honderden knieën zien? Sterker nog, een knieblessure en knieklachten zijn uitgegroeid tot ons specialisme. Het team van Wolbert Fysio telt maar liefst zeven fysiotherapeuten die van de meniscus, kraakbeen, kniebanden en kruisbanden hun dagelijks werk hebben gemaakt. Daarbij volgen ze de modernste behandeltechnieken en up-to-date behandelmethoden. Dit zal er voor zorgen dat er een optimaal resultaat kan worden behaald met een reële einddoelstelling die samen met de patiënt wordt gemaakt. De revalidatie zal in overleg met de patiënt gaan waarin de patiënt altijd de hoofdpersoon blijft. Overleg met een fysiotherapeut en het uitwisselen van gedachten zal het herstel en de visie van de patiënt een beter inzicht geven.

Onze specialisten

Behandeling schouder & arm

Of het nu komt door overbelasting, een verkeerde beweging, een kwetsuur of andere externe oorzaak, krachtverlies in je arm ,schouder-, elleboog- of polsklachten kunnen behoorlijk belemmerend zijn in je dagelijks leven. Op de lange termijn kan een frozen shoulder of artrose in de schouder een slepend klachtenpatroon geven. Wat te denken van een gebroken sleutelbeen of je schouder uit de kom? De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Wolbert Fysio staan garant voor een goede diagnose en een gedegen behandelplan volgens de meest recente behandelmethodes, zodat jij je kracht en bewegingsvrijheid weer terugkrijgt na je blessure. Zo kan je zo snel en goed mogelijk herstellen van je klachten en je algemeen dagelijks leven weer oppakken.

Onze specialisten

Behandeling heup & bekken

Heupklachten zijn vaak hardnekkig en kunnen meerdere oorzaken hebben. Lage rugklachten, uitstraling in je been of een slepende hamstringblessure zijn hier mogelijke voorbeelden van. Zelfs een zwangerschap kan voor een bekkeninstabiliteit zorgen doordat de bekkengewrichten in bewegelijkheid zijn toegenomen. Des te belangrijker dus om te kiezen voor één van de deskundige fysiotherapeuten van Wolbert Fysio die samen met jou de oorzaak van je pijnklachten serieus en diepgaand onderzoekt en je vervolgens begeleid tijdens jouw persoonlijke behandeltraject en op zoek naar je doelstelling.

Onze specialisten

Behandeling voet & enkel

Ben je door je enkel gegaan waardoor je je enkelbanden hebt opgerekt? Geeft de slepende achillespeesblessure nog steeds klachten wat begint te lijken op een hielspoor? Of schoot het tijdens dat ene sprintje in je kuit wat resulteert in een zweepslag? De fysiotherapeuten van Wolbert Fysio hebben een 100% focus op dit complexe deel van het lichaam waar enkelbanden, achillespees, enkel- en voetgewricht op geniale wijze samenkomen. Voeten en enkels zijn het fundament waarop we staan. Ze dragen ons volledige lichaam en zijn daarmee het eerste contactpunt met de grond onder onze voeten. Dat maakt ze onmisbaar voor ons beweegpatroon en tegelijkertijd ook kwetsbaar in zowel het dagelijks leven als tijdens het sporten. Dit zou ook de reden kunnen zijn dat de gebroken enkel de meest voorkomende breuk is waarbij een gebroken kuitbeen of scheenbeen ook zeer hoog op dit lijstje staat. Hier denken we liever niet over na. Mocht je dit toch zijn overkomen dan is het maar goed dat je bij Wolbert Fysio in goede handen bent.

Onze specialisten

Behandeling rug & wervelkolom

Wolbert Fysio heeft een compleet, volwaardig en multidisciplinair team van rugspecialisten klaar staan om je van je klachten aan de gehele wervelkolom af te helpen. Van de hoogste wervel van de wervelkolom die zorgt voor je nekpijn, die ene rib die het kracht geven of bij druk zetten pijn geeft of schiet het toch in je lage rug waardoor tillen en andere werkzaamheden moeilijk worden. Behandeling van een rugblessure? Herstel na een rugoperatie waarbij de hernia is verholpen? Of leren omgaan met chronische lage rugpijn? Met een gericht behandelprogramma en de juiste professionele begeleiding kun je in no-time weer 100% vertrouwen op je rug. Onze fysio- en manueel therapeuten staan in de startblokken om u zo snel mogelijk van de klachten af te helpen.

Onze specialisten

Behandeling prothesiologie

Bij het plaatsen van een heup- of knieprothese wordt het gewricht vervangen door een kunstgewricht. Meestal wordt deze ingreep gedaan wanneer het kraakbeen niet meer naar behoren functioneert. Hierdoor is het gewricht niet meer soepel en is bewegen vaak moeilijk en pijnlijk. Deze pijnklachten zijn soms zo erg dat de normale dagelijkse bezigheden al ernstige pijn kan veroorzaken. Denk hierbij aan veel stijfheid in de ochtend of na een zitperiode gedurende de dag. Door het vervangen van deze gewrichten in combinatie met een bijpassende revalidatie zullen de specialisten van Wolbert Fysio zoveel mogelijk uw doelen nastreven. Tijdens de revalidatie is er meermaals goed overleg en contact met de dienstdoende chirurg of assistent waardoor u bent geholpen. Twee gedachten geven een kritische blik en een gedegen behandelingen waarbij uw resultaat op één staat.

Onze specialisten

Hart-/Longrevalidatie

Hart- en longrevalidatie is een serieuze zaak. De behandelingen zijn met name gericht op het verminderen van de gevolgen van deze aandoeningen en zelfredzaamheid te stimuleren. De specialisten bij Wolbert Fysiotherapie bepalen samen met de patiënt waar de doelstellingen liggen en of deze doelstellingen ook haalbaar zijn. Door de gerichte therapie en 100% inzet vanuit zowel patiënt als fysiotherapeut geeft dit vaak een verbetering van kwaliteit van leven. Hierbij wordt ook het sociale aspect vorm gegeven door het creëren van groepen van o.a. COPD en hartproblematieken. Vaak worden deze groepen als gezellig ervaren en is er een vorm van sociale controle waarbij iedereen weet dat de inzet van de patiënt de revalidatie vorm geeft.

Onze specialist

Oncologie

Kanker is een veel voorkomende ziekte. Helaas krijgen één op de drie mensen gedurende zijn leven te maken met kanker. Deze ziekte brengt klachten met zich mee die vaak psychische, fysieke en sociale gevolgen heeft. Oncologische revalidatie richt zich met name op deze gevolgen. Advies, begeleiding, het omgaan met de ziekte, het in stand houden en verbeteren van conditie en kracht zijn voorbeelden waarbij de oncologische specialisatie in de fysiotherapie een rol van betekenis zal spelen. Het oncologische revalidatie-traject kan al gestart worden, voorafgaande een operatie (indien deze nodig is). We denken hierbij volgens het principe ‘better in – better out’. Hoe sterker je een operatie in gaat, hoe sterker je hier ook uit zal komen.

Onze specialist

Neurologie

We hopen allemaal op een voorspoedige en gelukkige gezondheid. Helaas betreft dit niet 100% van de volledige bevolking. ALS, MS, NAH, Beroerte, CVA, Parkinson en andere neurologische aandoeningen komen ook in Nederland voor. In ons land is de zorg dermate ontwikkeld dat we u specialistisch kunnen verbeteren, handhaven of begeleiden naar uw doelen. Neurologische revalidatie laat zich leiden door uw doelstellingen en uw wensen. Samen met uw fysiotherapeut wordt een behandelplan opgesteld waarbij reële doelen worden gevormd.

Onze specialisten