Volg ons via

Wat te doen bij whiplashklachten

Een aanrijding met de auto, een ongelukkige duik in ondiep water, tijdens het sporten; op verschillende manieren kan iemand een whiplash oplopen. In elk geval heeft uw hoofd een flinke zwiepende beweging gemaakt ten opzichte van uw romp. Lang niet iedereen houdt daar klachten aan over, een aantal mensen ondervindt er in het dagelijks leven echter de nodige hinder van. De klachten kunnen direct na het ongeluk gekomen zijn, of pas een dag of twee erna.

Het is niet helemaal duidelijk waar de klachten precies vandaan komen. En dat maakt het lastig om aan te geven hoe snel u er weer vanaf bent. Een ding is zeker: u kunt er zelf het nodige aan doen. Door gedoseerd en met beleid te bewegen draagt u bij aan vermindering van de klachten en voorkomt u dat ze langdurig aanhouden en chronisch worden.

Over het algemeen verloopt het herstel bij een whiplash voorspoedig. Als specialist van het dagelijks bewegen helpt onze gespecialiseerde fysiotherapeut u op weg met advies, behandeling en begeleiding. Tevens werken wij samen met erkende whiplashcentra in Nederland om zo nodig extra diagnostiek te raadplegen indien de reguliere setting niet toereikend is voor het beantwoorden van de hulpvraag.