Volg ons via

Behandelen volgens Methode van de Ven

Bij de Van der Ven-methode wordt gebruik gemaakt van kortdurende diepe harde massage- streken over de aangedane spier in de lengterichting naar de aanhechtingsplaats op de buitenkant van de elleboog toe. Hiermee wordt begonnen direct na de acute (ontstekings-) fase , die een week duurt en waarbij rust wordt voorgeschreven. 

 

Het idee achter zijn methode is dat het gevormde littekenweefsel kapot gedrukt wordt zodat verder normaal herstel in de aangedane pees op kan treden. Door manueeltherapeuten wordt deze techniek aangevuld met speciale rektechnieken, eventueel behandelen van gerelateerde nekgebieden, en het opbouwen van de belastbaarheid van de betrokken pezen en spieren middels speciale spierversterkende oefeningen.

 

In veel praktijken waar met deze methode wordt gewerkt bestaat sterk de indruk dat door deze behandelmethode de duur van een tennisarm wel degelijk wordt verkort. Ook in onze praktijk passen wij de Van der Ven-methode sinds enkele jaren toe en zien wij bij de meeste patiënten goede resultaten binnen enkele behandelingen, dit in tegenstelling tot vroeger door ons toegepaste behandelmethoden. Gemiddeld zijn 4-6 behandelingen nodig.

 

Eventueel ondersteund met echografisch onderzoek kunnen we de status van uw klacht vaststellen indien niet het verwachte effect wordt bereikt en kunnen deze gegevens worden gecommuniceerd met uw huisarts of specialist.

 

Indien noodzakelijk starten wij in overleg met u Shockwavetherapie.