Volg ons via

Wat is de RSQ1?

RSQ1 is een elektro stimulatie apparaat, ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring van deskundige therapeuten dat met behulp van verschillende elektrische stroomvormen het menselijke neuromusculaire systeem prikkelt. De RSQ1 wordt gebruikt in combinatie met bewegingstherapie om hiermee spieren op de juiste wijze te laten aan- en ontspannen, preventief te behandelen en blessures van spieren en gewrichten versneld te herstellen.

 

Behandeling met de RSQ1 is bedoeld voor:

 

•Ondersteuning van krachttraining;
•Sneller herstel na inspanning;
•Ontspannen van spieren;
•Onderhoud en verbetering van de Range of Motion;
•Ondersteuning van warming-up/ cooling-down;
•Sneller herstel na een knie-operatie;
 

 

De RSQ1 mag alleen gebruikt worden door Physicare International gecertificeerde artsen en paramedici, die volledig verantwoordelijk zijn voor de veiligheid, de betrouwbaarheid en de prestaties van de behandeling met dit apparaat.

 

Alleen diegenen die aan deze voorwaarden voldoen zijn bevoegd de RSQ1 te gebruiken voor behandeling.
 Wie gebruikt de RSQ1?

De RSQ1 is geschikt voor iedereen die zijn fysieke mobiliteit wil verbeteren, (top)sporter of amateur, jong of oud, fit of geblesseerd, als preventie of als revalidatie. Voor diegene die bewegingsbeperkingen ondervinden als gevolg van een blessure, aandoening, of leeftijd, maar ook voor diegene die fit willen blijven of aan kracht willen winnen.

 Chaine Staelens Nederlands Volleybalteam 1997-2012

17 jaar lang heb ik volleybal gespeeld op het hoogste niveau. Helaas raakte ik op 20-jarige leeftijd (2000) zwaar geblesseerd aan mijn knie, met veel pijn tijdens het spelen als gevolg. Verschillende artsen hebben mij toen aangeraden om te stoppen met spelen, maar na een lange revalidatie ben ik teruggekomen op het veld.
Ik kon niet veel krachttraining meer doen voor mijn benen, waardoor het volleyballen zelf ook niet makkelijker werd. Na een aantal jaar op mijn grens (en daaroverheen) te hebben getraind, was ik er klaar mee.

In 2006 ben ik naar Amerika gegaan om te gaan werken met een apparaat dat mijn spieren op dezelfde manier kon stimuleren als dat mijn hersenen dat zouden doen.
Sinds mijn kennismaking heb ik er bijna dagelijks mee getraind. Doordat ik weer krachtoefeningen kon doen, heb ik mijn carrière met 6 jaar kunnen verlengen.
Ik kon ontstekingen doelgericht behandelen, waardoor het herstel van blessures vele malen sneller ging. Ik heb met veel plezier gespeeld en gedurende mijn laatste jaren heb ik een aanvalshoogte van 3.14 m gehaald (voor mijn blessure was dat 3.16 m).

Sinds mei 2013 ben ik gestopt met volleyballen. Ondertussen heb ik mijn eigen RSQ1 aangeschaft en ik zal er ook mee blijven werken. Het is essentieel voor mij om mijn spieren sterk te houden, zodat de beschadigde gebieden in mijn knie zoveel mogelijk ontzien worden.

Ik heb een tweede carrière gekregen. Het was hard werken, want ook aan het apparaat moet je grenzen verleggen.
De RSQ1 is een aankoop waar ik niet aan heb getwijfeld, mijn kwaliteit van leven is er beter door geworden.


Chaïne Staelens
Nederlands Volleybalteam 1997-2012
 Patientenervaring Kim Staelens Nederlands Volleybalteam

Mijn naam is Kim Staelens. Sinds mijn 15e jaar ben ik elke dag aan het volleyballen en professioneel met mijn sport bezig.
 

Vanaf 1998 ben ik actief bij het Nederlands dames volleybalteam en speel ik in vele buitenlandse competities. Dit seizoen, 2013-2014, start ik mijn tweede seizoen bij de landskampioen en bekerwinnaar van Roemenië, Bacau.
Topsport vergt veel van het menselijk lichaam en gaat vaak gepaard met blessures. Ik heb helaas veel ervaring met knieblessures en operaties.
 

Na de eerste 3 operaties (aan dezelfde knie) heb ik op een klassieke manier gerevalideerd en het herstel heeft 1,5 jaar geduurd. Na de 4e operatie heb ik voor het eerst met de elektrostimulatie, van de RSQ1, gewerkt. Dit apparaat zorgde er onder andere voor dat ik sneller, zonder mijn knie al te belasten, sterker kon worden en mijn spieren de bewegingen veel sneller konden opvangen. Ik kon op de dag van de operatie al beginnen om het vocht sneller af te laten voeren en daardoor het herstel te bevorderen.
 

Het is een pittige training maar het resultaat is buitengewoon wonderbaarlijk.
 

Ik weet zeker dat iedereen die met dit apparaat aan de slag gaat, sneller van zijn/haar problemen verlost zal zijn.
 

Ik wens jullie veel succes en plezier bij het werken met de RSQ1.

Kim Staelens.
Nederlands Volleybalteam 1998-2012.