Volg ons via

Gratis quickcheck door Wolbert Fysiotherapie

Gratis quickcheck door Wolbert Fysiotherapie

Fysiotherapeuten bieden gratis quickcheck

UDEN/OSS - Vijf fysiotherapiepraktijken in de regio komen met een grote actie om onzekerheden over lichamelijke klachten, zorg en verzekeringen weg te nemen. Vanaf 3 januari bieden zij drie donderdagavonden op rij een gratis lichamelijke screening aan, in combinatie met een verzekeringscheck. Iedereen is welkom, ook mensen die geen klant zijn bij een van de praktijken.

Ben ik lichamelijk fit? Wat is mijn risico op specifieke lichamelijke ongemakken? En hoe ben ik daartegen verzekerd? Op die vragen geven vijf samenwerkende fysiotherapiepraktijken de komende weken gratis antwoord. Het gaat om FysioCentrum Heesch, Fysiotherapie Schaijk, Medifit in Oss, Wolbert Fysiotherapie in Uden en Move 2B Fit in Geffen, Nuland en Vinkel. De quickcheck wordt aangeboden op donderdag 3, 10 en 17 januari tussen 18.30 en 20.30 uur.

Onzekerheden wegnemen
De vijf praktijken willen met de actie onzekerheden bij mensen wegnemen. "Door de vele veranderingen in de wereld om ons heen leven er veel vragen", verklaart Bas Wolbert namens de praktijken. "Veel mensen hebben de indruk dat ze niets meer vergoed krijgen. Vaak onterecht, zo blijkt. Zo is 80% van de Nederlanders verzekerd voor fysiotherapie, maar velen zijn zich daar niet van bewust. Bij klachten stapt die groep niet of veel te laat naar een hulpverlener. Op de lange termijn kan dit grote gezondheidsproblemen opleveren. Met deze actie willen wij een positief signaal afgeven en duidelijkheid verschaffen. Zodat mensen vroeg in het nieuwe jaar weten hoe ze ervoor staan."

Quickcheck
De quickcheck is een korte lichamelijke screening, gekoppeld aan een verzekeringscheck. De scan duurt in totaal zo'n tien tot vijftien minuten. Na de scan hebben mensen meer inzicht in hun fysieke gesteldheid, eventuele lichamelijke klachten en de risico's die zij lopen. Ook krijgen ze informatie over de oplossingen voor deze klachten. Wie zijn verzekeringspasje meeneemt, krijgt bovendien precies te horen wat de eigen verzekering vergoedt en wat niet.

De quickcheck is een initiatief van FysioCentrum Heesch, Fysiotherapie Schaijk, Medifit in Oss, Wolbert Fysiotherapie in Uden en Move 2B Fit in Geffen, Nuland en Vinkel. Iedereen is hier op donderdag 3, 10 en 17 januari tussen 18.30 en 20.30 uur welkom voor een gratis quickcheck. Een afspraak maken is niet nodig.


« Ga terug