Volg ons via

Fysiotherapie in 2013

Fysiotherapie in 2013

Veranderingen in 2013
VVD, D66, CDA, Groen Links en de Christen Unie zijn tot een akkoord gekomen om het begrotingstekort terug te dringen.

Voor de fysiotherapeutische zorg gaat er het volgende veranderen:

Het eigen risico, dat geldt voor vrijwel alle zorg uit het basispakket, wordt per 2013 verhoogd van € 220,- naar € 350,-. De meeste fysiotherapie komt dus uit de aanvullende verzekering, waar het eigen risico niet van toepassing is. Alleen de chronische fysiotherapie valt na de eerste twintig behandelingen weer wél onder de basisverzekering. Hierop geldt het eigen risico dus.

vanaf 2013 zal er 100 miljoen euro komen voor preventie en palliatieve zorg.“Voorkomen is beter dan genezen” immers. Vraag naar uw fysiotherapeut wat de mogelijkheden zijn in onze praktijk. Mensen die op verwijzing komen voor het beweegprogramma COPD of Diabetes komen bij sommige verzekeraars in aanmerking voor vergoeding.

 

Fysiotherapie of niet?
Nog steeds is niet helemaal duidelijk wat er onder chronische fysiotherapie valt. Veel klachten lijken een chronische aard te hebben, maar dat betekent dus lang niet altijd dat je langdurig fysiotherapie kunt krijgen. Een voorbeeld is iemand die al langdurig last van de lage rug heeft. Een chronisch probleem zou je zeggen, maar toch staat de klacht niet op de chronische lijst van Minister Borst en wordt behandeling niet vergoed uit je basispakket. Al geeft je arts aan dat het chronisch is. Mogelijk dat een deel wel vergoed wordt vanuit je aanvullende verzekering, maar dat is bij iedereen verschillend.

 

Hou alles in de gaten!
Kijk dus goed in uw polisvoorwaarden, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Uw fysiotherapeut kan je vertellen of je voor een chronische indicatie in aanmerking komt. Start met het vergelijken van de aanvullende verzekeringen. Daar kunt Uonder andere zien wat de verschillende zorgverzekeraars vergoeden qua fysiotherapie.

 

Raadpleeg de volgende website

https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/fysiotherapie.aspx

 

 

 


« Ga terug