Volg ons via

Nieuwe knie

Als u last heeft van een beschadigde of versleten knie, is lopen en lang staan vaak erg pijnlijk. De orthopedisch chirurg kan dan een knieprothese (een kunstknie) overwegen en adviseren. De ernst van de slijtage wordt vastgesteld door uitwendig onderzoek en röntgenfoto's. Ook kan de arts een kijkoperatie uitvoeren in de knie. Als het kniegewricht ernstig beschadigd is, kan er een kunstknie ingezet worden.

Na een kunstknieoperatie kan de patiënt de knie volledig strekken en in ieder geval tot 120° buigen. Het lichaamsgewicht kan pijnloos worden gedragen. Omdat een nieuwe knie geen onbeperkte levensduur heeft wordt de operatie bij jonge patiënten zo lang mogelijk uitgesteld.

Onze fysiotherapeuten kunnen u behulpzaam zijn tijdens uw revalidatieperiode. Met de regionale ziekenhuizen zijn protocollen afgesproken die als richtlijn dienen voor de herstelperiode na uw operatie.

Voor uw opname leert de fysiotherapeut u hoe u moet lopen met loophulpmiddelen en hij leert u een aantal specifieke oefeningen.

Als u weer thuis bent mag er snel geoefend worden. De eerste keer komt de fysiotherapeut bij u aan huis en zal afhankelijk van uw vorderingen snel worden besloten om de revalidatie voor te zetten op de praktijk.