Volg ons via

Fly wheel

Wie écht vooruitgang wil boeken, kijkt verder dan de reguliere weg. Staat openen voor nieuwe technologie. Heeft u een blessure waar u maar geen grip op krijgt. Een lage rug, knie, enkel of instabiele heup? Of bent u een winnaar en wilt u de lat voor uzelf nog hoger leggen en harder lopen, hoger springen, krachtiger slaan? De sportfysiotherapeuten van ons team helpen u op revolutionaire wijze vooruit. Met de Kinetic Box. 2 jaar geleden haalde Cas Wolbert, collega en neef van Bas Wolbert, deze nieuwe trainingsmethode, die oorspronkelijk door ruimtevaartorganisaties NASA en ESA is ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand, naar Nederland. Voor een snellere revalidatie en sterkere prestatie. En met succes!  

 

 

Fly wheel | Wanneer de Kinetic Box?

 

Naast de knierevalidatie gebruiken we Kinetic training ook voor revalidatie bij lage rug-, schouder- en heupklachten. Onze patiënten reageren er heel goed op.  Met een goede één-op-één begeleiding ervaren ze al snel dat ze de beweging én de weerstand helemaal zelf in de hand hebben. U krijgt precies evenveel kracht terug als je erin stopt. Als uw lichaam een pijnsignaal afgeeft, stopt u automatisch minder energie in uw volgende beweging. Elke gebruiker traint dus op zijn eigen maximale niveau. Daarom is het een natuurlijke en veilige trainingsmethode.

 

Fly wheel | Voor wie?

 

De Kinetic Box is uitermate geschikt voor de actieve revalidatie. Met het vliegwielprincipe traint u uw spieren of pezen vanuit verschillende invalshoeken. Bovendien train u de volledige kinetische keten in een totale en functionele beweging.  Zo bent u ook in staat heel gericht te trainen. Wilt u uw strafschoppen verbeteren? Hoger springen als volley- of basketballer of harder kunnen afzetten als sprinter? De trainingsmethode en de effecten van vliegwieltraining zijn van het allerhoogste niveau en wetenschappelijk onderbouwd in diverse studies.

 

Fly wheel | Wat is het effect?

 

Uw lichaam staat continu op spanning en zoekt voortdurend naar balans, waardoor uw zwakke punt en de spieren rondom veel intensiever worden aangesproken. Op deze manier is elke beweging maximaal effectief en ontstaat een groter trainingseffect, zo blijkt uit onderzoek en de resultaten uit onze praktijk. Zo is een professionele voetballer inmiddels zo’n 18 cm hoger gaan springen en hebben we tientallen klanten succesvol van hun blessure afgeholpen.

Zelf ervaren wat de Kinetic Training met uw lichaam doet? Kom jezelf en de Kinetic Box testten. De resultaten zullen u verrassen.

 

Fly wheel | Hoe werkt het?

 

Waar anderen nog zwaar tillen aan eeuwenoude gewichten en veel waarde hechten aan het aantal kilo’s van tradionele fitnessapparaten, heeft de Kinetic Box zich inmiddels al meer dan bewezen. De Kinetic Box gebruikt in plaats van steekgewichten of luchtdrukcylinders een ronde schijf  waarop centraal een as is gemonteerd. Om deze as is een koord gedraaid, zoals bij een jojo. Door hard aan het koord te trekken begint de schijf te draaien en genereert u kinetische energie. Als het koord helemaal is uitgerold wordt het door de draaiende schijf weer opgerold. U brengt dan met minimaal dezelfde energie het wiel weer tot stilstand.

 

Baanbrekend!

De Kinetic Pull traint 'Reactive Power'. Onder reactieve kracht verstaat men het vermogen om in één richting (concentrisch) kracht uit te oefenen, snel van richting te wisselen en in tegengestelde richting (excentrisch) méér kracht op te vangen. De repeterende excentric overload en de juiste combinatie van kracht en snelheid bieden een snelle toename van spierfunctie.

De Kinetic Pull doet dit met behulp van een gepatenteerd roterend conisch vliegwiel. Het doel is om het vliegwiel zo snel mogelijk in beweging te brengen, waardoor inertie (traagheid) wordt gecreëerd. Aan het einde van de concentrische beweging stopt deze en start de teruggaande excentrische beweging, waarin maximale kracht wordt gevraagd. Dit wordt een aantal keren herhaald.

Reactieve kracht fungeert als de schakel tussen de traditionele krachttraining en 'hoge snelheid vaardigheden' zoals sprinten en gooien. Veel atleten verliezen hun bewegingskracht door het ontbreken van reactieve kracht.

De Kinetic Pull kan in alle drie de bewegingsrichtingen worden gebruikt; verticaal, lateraal en horizontaal. De bewegingen zijn vaak functioneel. Excentrisch trainen blijkt een effectieve methode voor de behandeling van blessures.

Fyzzio Kinetic GRAFIEK 450px

 

Voordelen

  • Mobiel en flexibel. Inzetbaar op verschillende locaties, binnen en buiten.
  • Er is ook een variant met hoogteverstelling die aan de muur wordt bevestigd.
  • Grote bewegingsvrijheid, onafhankelijkheid van de zwaartekracht.

 

Sensorkit voor gebruik met Smartcoach software

De Kinetic Pull kan worden uitgerust met een sensor, variant is voorbereid met een ingebouwde sensor, klaar om verbinding te maken met het Smartcoach feedback systeem. Dit meet- en evaluatiesysteem geeft u en uw patient inzicht in doel en resultaat van de therapie en training.

_MG_0884b