Volg ons via

Onze specialisten op dit gebied

IngeVanLamoen_klein.png           ElkeVanLoon_klein.png            BasWolbert_klein.png

Inge van lamoen    Elke van Loon        Bas WolbertArbeidsfysiotherapie

Een verkeerde werkhouding of slechte werkplek kan veel beweegproblemen opleveren. Soms is een aanpassing aan de werkomgeving voldoende om de klachten voortaan te voorkomen. Werknemers met arbeidsgerelateerde kunnen terecht bij de arbeidsfysiotherapeut. Het belang van de werknemer staat voorop.

De arbeidsfysiotherapeut houdt zich vooral bezig met de arbeidsrelevante problemen van de individuele werknemer. Hiermee onderscheid de arbeidsfysiotherapeut zich van de bedrijfsfysiotherapeut die zich vooral richt op het adviseren van het bedrijf.

Om de arbeidsrelevante klacht te beoordelen wordt na een intake een plan van aanpak bepaald. Hierin komen een functie-taak-handelingen analyse en werkgebonden factoren specifiek aan de orde. Werkgebonden factoren die aan de orde komen zijn: werkhouding, werkplek, werktaken, werkduur en werkorganisatie.

Arbeidsfysiotherapie krijgt op verschillende manieren invulling. Soms is er een trainingsprogramma, werkplekonderzoek of een instructietraining op de werkplek nodig. De arbeidsfysiotherapeut richt zich zoveel mogelijk op een verantwoorde werkhervatting van de werknemer. Het plan van aanpak is dan ook helemaal afhankelijk van de situatie. Indien nodig werken we samen met huis- of bedrijfsartsen, arboadviseurs of verzekeringsartsen.

Afhankelijk van de hulpvraag vind screening plaats op de praktijk en/of op de werklocatie van de werknemer.


Wolbert fysio- en manuele therapie & Sportrevalidatie werkt op het gebied van arbeidsfysiotherapie zeer nauw samen met Ergo Optima, een gespecialiseerd landelijk werkend bedrijf op het gebied van gezondheidsmanagement en bedrijfsfysiotherapie.

Als u een afspraak wilt maken of meer wilt weten over onze specialisatie arbeidsfysiotherapie, dan helpen wij u graag verder.