Volg ons via

Fyzzio Kinetic Centre binnenkort in Uden

Fyzzio Kinetic Centre binnenkort in Uden

FyzzioKinetic is méér dan therapie alleen. Drie innovatieve beweegtoestellen bieden de effectiefste trainingsvormen voor spierfunctie en core stability. Met FyzzioKinetic onderscheidt uw praktijk zich op het gebied van preventie, therapie en prestatietraining.

Baanbrekende vliegwieltraining!

De Kinetic Pull traint 'Reactive Power'. Onder reactieve kracht verstaat men het vermogen om in één richting (concentrisch) kracht uit te oefenen, snel van richting te wisselen en in tegengestelde richting (excentrisch) méér kracht op te vangen. De repeterende excentric overload en de juiste combinatie van kracht en snelheid bieden een snelle toename van spierfunctie.

De Kinetic Pull doet dit met behulp van een gepatenteerd roterend conisch vliegwiel. Het doel is om het vliegwiel zo snel mogelijk in beweging te brengen, waardoor inertie (traagheid) wordt gecreëerd. Aan het einde van de concentrische beweging stopt deze en start de teruggaande excentrische beweging, waarin maximale kracht wordt gevraagd. Dit wordt een aantal keren herhaald.

Reactieve kracht fungeert als de schakel tussen de traditionele krachttraining en 'hoge snelheid vaardigheden' zoals sprinten en gooien. Veel atleten verliezen hun bewegingskracht door het ontbreken van reactieve kracht.

De Kinetic Pull kan in alle drie de bewegingsrichtingen worden gebruikt; verticaal, lateraal en horizontaal. De bewegingen zijn vaak functioneel. Excentrisch trainen blijkt een effectieve methode voor de behandeling van blessures.

Fyzzio Kinetic GRAFIEK 450px

Voordelen

  • Mobiel en flexibel. Inzetbaar op verschillende locaties, binnen en buiten.
  • Er is ook een variant met hoogteverstelling die aan de muur wordt bevestigd.
  • Grote bewegingsvrijheid, onafhankelijkheid van de zwaartekracht.

Sensorkit voor gebruik met Smartcoach software

De Kinetic Pull kan worden uitgerust met een sensor, variant is voorbereid met een ingebouwde sensor, klaar om verbinding te maken met het Smartcoach feedback systeem. Dit meet- en evaluatiesysteem geeft u en uw patient inzicht in doel en resultaat van de therapie en training.

_MG_0884b


« Ga terug